Alle sider burde ha et innlegg, og dette blir det første. Det kommer litt seint, siden jeg, idet jeg opprettet siden, ble rammet av en liten forkjølelse, noe som førte til at min utholdenhet når det gjaldt dataskjermer var svært begrenset. Nå begynner det heldigvis å bedre seg.

Nå vel, det er ikke min sykdomshistorikk denne siden skal handle om. Den skal handle om et prosjekt, en ekspedisjon, om du vil. Alt heter jo ekspedisjoner nå for tiden. Jeg har satt av et halvt år til å vandre rundt i Norge, se hva landet har å by på av natur og bygdeliv, og se om jeg får kommet i snakk med folk, og dermed få en større forståelse for dette langstrakte riket og dets folk.

Dette er ingen villmarksekspedisjon, selv om jeg ikke ser bort ifra at jeg av og til oppsøker slike områder også. Mine forbilder på denne turen er ikke tradisjonelle friluftslivsforbilder som Fridtjof Nansen og Helge Ingstad (ikke at det er noe galt med dem), men heller folk som 200-årsjubilanten Aasmund Olavsson Vinje, med reiseskildringen «Ferdaminne frå sumaren 1860». Sleng gjerne på Asbjørnsen og Moe også. Det er folk jeg alltid har vært fascinert av, uten at det betyr at jeg har spesielt store ambisjoner om å samle inn folkeeventyr.

Bildet er tatt en sommernatt på Krokskogen, noe som tilfeldigvis også er tittelen til en av Peter Christen Asbjørnsens fortellinger.

Hvordan fikk jeg ideen til dette, spør du kanskje. Godt spørsmål. Dette er noe jeg har tenkt på lenge, men aldri som noe jeg kom til å gjennomføre, før jeg plutselig bestemte meg for å gjøre det. Det er mulig ideen begynte å ta form allerede mens jeg gikk på barneskolen, da jeg fabulerte på en fortelling om en gruppe mennesker som skulle gå fra Hønefoss til Paris og sove i rundkjøringer. Uansett ser jeg fram til det.

Turen starter i begynnelsen av juli. Følg med!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *